Blog

Kunstmarkt Fraeylemaborg

Op 12 september zijn we naar de 41ste kunstmarkt bij de Fraeylemaborg geweest. Helemaal Corona proof en dat deed niets af aan de geweldige atmosfeer. 

We zijn een paar geweldige kunstenaars tegen gekomen! Het was een mengeling van alle verschillende expertises. Van de logische verschillen tussen schilders, beeldhouders etc. Omdat er verschillende kunstenaren waren, betekende dat ook dat je kon genieten van kunst van verschillende materialen zoals, olieverven, papierkunsten, edelsmeedkunsten, te veel eigenlijk om op te noemen. Maar er was ook een ruim aanbod in verschillende onderwerpen, zoals abstract, boerenkunst en zelfs mediterraanse kunst. 

De organisatie van de kunstmarkt bij de Fraeylemaborg heeft geweldig gebruik gemaakt van de ruimtelijkheid van de tuin. Er was een heerlijke flow tussen de verschillende veldjes, onderwerpen en ondanks dat de markt op deze verschillende veldjes was, hoorde je overal de live muziek op een prettig en sfeervol volume. 

Er was bij de markt ook aan alle leeftijden gedacht. Overdekt in een schuur hadden de kinderen een mogelijkheid om zelf kunstwerken te maken. En wanneer je naar de resultaten keek zag je al wat jonge Rembrands of Picasso’s in de dop. Daarnaast had je de mogelijkheid om een portret van jezelf te laten maken. En natuurlijk had je de mogelijkheid om zelf wat te investeren in kunst. Want als ik één ding bij “Tussen kunst en kitch” heb geleerd, is dat het altijd de moeite waard is, om in kunst te investeren die je zelf prachtig vind!

En vergeet ook niet om eens de borg te bezoeken wanneer er geen evenement is. De tuinen zien er in elk seizoen prachtig uit. Daarnaast is het ook altijd een uitje om de mooie authentieke interieur te zien. 

Al met al was het een mega geslaagde middag en markt. Wij maken ons al klaar voor de 42ste editie van deze prachtige kunstmarkt. Zien we jou volgend jaar ook? 

Rol digitaal je kleedje uit op koningsdag

Helaas, door het coronavirus zit de traditionele jaarmarkt er dit jaar niet in met koningsdag. Maar niet getreurd, je kunt op verschillende locaties digitaal je kleedje uitrollen.

Koningsdagthuis.nl

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft deze koningsdagwebsite online gezet. Er is op de website ruimte voor optredens, spelletjes en muziek. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=112773637074046&id=109230217428388

Digitaal musea bezoeken tijdens de Nationale Museumweek

Deze week is het weer de Nationale Museumweek. Hij duurt nog maar tot zondag 26 april maar gelukkig heb je geen reistijd dus je kunt nog snel even een aantal musea meepakken. Er zijn namelijk ruim vierhonderd musea in Nederland die hun collectie digitaal in de schijnwerpers zetten. Wij hebben er 8 van onze favorieten uitgekozen en hieronder uitgelicht voor jullie. Ook na de corona zijn deze overigens de moeite waard om eens te bezoeken!

Groninger museum – 360 graden tour

Het Groninger museum is een locatie waar wij met enige regelmaat heen gaan als er weer een leuke expositie is en die zijn er vaak. Nu dat even niet kan is er gelukkig de 360 graden tour die je vanaf de bank kan doen.

Bezoek het Groninger museum vanuit je huiskamer in 360 graden. Speciaal voor fans van de tentoonstelling Chihuly uit 2018/2019 is deze aan de online tour toegevoegd. Je kunt verschillende zalen en ruimtes bekijken en een uniek aspect aan deze tour is dat het Groninger Museum interactieve en nieuwe content heeft toegevoegd In totaal zijn er bijna 90 hotspots met audiofragmenten, muziek, video’s, tekstbordjes, zaalteksten, kijkvragen en weetjes.

Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is onze persoonlijke favoriet. Hier zijn wij al regelmatig heen geweest, om te genieten van verhalen uit de geschiedenis of naar speciale evenementen zoals een nachtelijke tour door het museum.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum presenteert momenteel digitaal het Stuk van de Week, waarin bijzondere objecten uit de museumcollectie worden uitgelicht.

Bekijk de (pronk) stukken van de week hier.

Drents Museum

Het Drents museum is gehuisvest in een fantastisch mooi pand waar je gerust een middag of langer in kan verdwalen. Met regelmatig mooie exposities en de locatie zeker een aanrader.

Ontdek hier bijvoorbeeld hoe de welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden. Het Drenst museum heeft verschillende digitale activiteiten. Bekijk ze hier allemaal.

Natuurcentrum Ameland

Als je een keer op Ameland bent is het Natuurcentrum Ameland zeker het bezoeken waard. Het is een behoorlijk groot museum zodat je er gerust een paar uur of meer kan vermaken en er is genoeg te zien en te leren over de natuur en de wadden. Een echte aanrader in dit museum is het mooie en grote zeeaquarium!

Pronkstuk van dit museum voor deze week zijn de Bijzondere soldatenborden.

Kazemattenmuseum Kornwerderzand

Als tweede wereldoorlog geschiedenis geïnteresseerde is dit een van mijn persoonlijke favorieten.

Tijdens de tweede wereldoorlog was dit de locatie waar de Duitsers met een sterke meerderheid toch tegengehouden werden door ons leger. Er zijn verschillende kazematten te bezoeken en daarnaast kun je ook nog wat leren over de geschiedenis van de bouw van de afsluitdijk.

Pronkstuk van dit museum is de Nederlandse helm uit 1934. Een Nederlandse helm van het model 1934, gedragen door dienstplichtig soldaat Gerrit Kaspersma. In mei 1940 was hij gelegerd in de Wonsstelling. Tijdens een luchtaanval door Duitse jachtvliegtuigen op 12 mei werd Kaspersma dodelijk getroffen door een mitrailleurkogel. Het inslaggat is zichtbaar in de koperen plaat op de voorkant van de helm. Lees hier meer over het verhaal achter de helm

Veenkoloniaal Museum

Alleen al voor de locatie het bezoeken waard maar ook de collectie maakt het een absolute aanrader. Daarnaast is het altijd leuk om wat te leren over de geschiedenis van onze streek die het gemaakt is wat het vandaag de dag is.

Pronkstuk van dit museum is het schilderij van W.A. Scholten zakt door het ijs. Op het schilderij staat landbouwindustrieel Willem Albert Scholten (1819-1892) die net door het ijs is gezakt. Dit is het meest uitzonderlijke werk dat Leickert ooit heeft gemaakt, in opdracht van Scholten, die rond 1870 aan verschillende kunstenaars vroeg om markante gebeurtenissen uit zijn leven op doek vast te leggen. Lees hier meer over dit pronkstuk

De Fraeylemaborg

Helaas is deze fraaie borg niet te koop anders zou het een droomobject zijn om in te wonen. Gelukkig is hij wel opengesteld voor bezoekers zowel binnen, als in de tuin.

Pronkstuk van dit museum is het schilderij “Een italiaanse schoonheid”. Dit romantische schilderij van Antonio Mancini (1852-1930) laat een mooie Italiaanse zien. Hoe komt zij terecht in de  Groningse Fraeylemaborg? Mancini is een eigenzinnige kunstenaar, getalenteerd en lange tijd straatarm. Hij woont in Napels in een achterbuurt en zijn werk verkoopt eerst slecht. Zijn bijnaam is de geniale gek, vermoedelijk lijdt hij aan schizofrenie. In 1883 verhuist hij naar Rome en schildert kinderen, straatjongens en vrouwenfiguren met bloemen en vruchten. Lees hier meer over dit schilderij


De Buitenplaats

Mooie kunst op een steenworp afstand van de stad. De Buitenplaatst is een mooi en bijzonder gebouw en daarnaast hebben ze een grote collectie om te bewonderen. Eén van de pronkstukken van Museum De Buitenplaats is Het Luchtschip van beeldend kunstenaar Jan Steen. Bekijk het hier.

400 musea

Er zijn hiernaast nog ruim 392 musea die je digitaal kunt bezoeken.

KingsdayVR 2020 – virtueel feesten voor het goede doel!

Elk jaar geven wij met koningsdag een feestje thuis, voor onze vrienden. Wij vinden het dan ook ontzettend jammer, net als vele nederlanders met ons, dat een prachtig evenement als koningsdag niet door kan gaan. Gelukkig is daar de innovatieve oplossing, KingsdayVR 2020! Wij roepen iedereen op om er ook dit jaar een mooi feestje van te maken vanaf KingsdayVR, of lekker gewoon vanuit de tuin met alle buren!

Dit unieke live-evenement vindt op 27 april a.s. van 20.00 tot 23.00 uur plaats op de Dam in Amsterdam en een kaartje kost maar €7,50 tot en met 23 april en daarna €12,50 die ook nog eens naar het goede doel gaan!

Virtueel genieten van liveshows van onder andere Hostess Glennis, Vangrail Music, DJ Ambivalence,DJ Kwambo en Vrdwell DJ. Terwijl je geniet van een flesjes virtueel bier, of een virtueel hapje. Voor de echte daredevils onder ons kun je ook bungeejumpen op de Dam (zonder koord). Je kunt daarnaast ook de Koning virtueel een hand schudden en tot slot genieten van een afsluitende vuurwerkshow.

De organisator is Vrroom Ultimate VR experiences. Je kunt ze ook volgen via Facebook of Instagram

Nog even wat leuke feitjes

4 leuke theeschenkerijen om te bezoeken na Corona

Dit keer een gastblog van een andere website, namelijk theeliefhebbers.nl. 4 tips van leuke theeschenkerijen om te bezoeken. Helaas mogen we er momenteel (nog) niet op uit, maar dat betekent natuurlijk niet dat we alvast plannen kunnen maken voor als dit wel weer mag! Je moet toch wat hebben om naar uit te kijken. En wat is er dan leuker dan om een aantal tripjes te doen naar de leukste theeschenkerijen van het Noorden? Hieronder hebben we 4 leuke theeschenkerijen voor je uitgelicht. Ken je zelf ook een? Laat het dan weten in de comments!

Theefabriek

Houwerzijl, Groningen
De theefabriek is de place-to-be voor een heerlijk warm kopje thee. Behalve dat je hier thee
drinkt in een schitterende pittoreske dorpje, herbergt het zelfs een theemuseum, theewinkel en bijzondere tuin.

Maar wat dit plekje nog specialer maakt is het brede en unieke assortiment van theeën. Van de bekende theeën tot de meest exotische exemplaren van over de hele wereld. Deze theefabriek maakt, schenkt en verkoopt de meest heerlijke en bijzondere combinaties.

Theeschenkerij de Utspanning

Ryptsjerk
Wil je heerlijk ontspannen en genieten van een lekker kopje thee? Dan is deze Friese
Theeschenkerij perfect voor jou. Behalve een prima assortiment thee, heeft het ook
prachtige siertuin, moestuin en boomgaard. De tuinen zijn het mooist van april tot en met
oktober. Leuk feitje, Utspanning is het Friese woord voor ontspanning. Op deze plek konden reizigers bijkomen, uitrusten iets drinken en eten om vervolgens weer door gaan.

Theeschenkerij Domies Toen

Pieterburen, Groningen
Waan jezelf in een prachtig klein cafe direct bij de ingang van een lijfelijk kerkje. Achter de
kapel vindt je een wilde betoverende botanische tuin met een sprookjesachtige vijver.
Inclusief vlindertuin en kindertuin en geurende rozen. De theeën? Deze theeschenkerij heeft een relatief klein assortiment van 5 heerlijke theeën, maar dat maakt niet uit. De theeën die ze hebben zijn buitengewoon uniek. Zo kun je de Recht oet het hard van Grunn proberen: een thee zonder voor elk moment van de dag.


Bonus tip: combineer dit met een bezoekje aan de zeehondencentrum in Pieterburen

De Maargies Hoeve

Kallenkote
Het is ongelofelijk hoeveel liefde in deze theeschenkerij is gestopt. Als onderdeel van een
zorgboederij kan je hier alles doen. Pipowagen, kinderfeestjes, BBq’s, paardentram,
boerenhottub, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook de thee kaart is zeer uitgebreid.

10 tips tegen verveling

Samen dingen doen

We zitten alweer in week 5 van alle coronamaatregelen. Dingen om te doen binnen of rondom het huis worden moeilijker te vinden. Dus lees hier 10 tips die je met het hele gezin kunt doen (ook leuk voor als je geen kinderen hebt!)

Tip 1. Bakken

Lekkere dingen bakken. Nee, niet altijd even gezond, maar wel lekker. Je ziet vast op Insta de meest leuke en lekkere filmpjes tegen komen van de meest ongezonde recepten. Cheat een keer en bak ook zo’n stukje hemel voor in je eigen huis. Bestel jouw bakspullen bij een lokale ondernemer en dan doe je het ook nog voor een goed doel!

Tip 2. De vloer is lava

Hiervoor moet je misschien in een iets meligere bui zijn, maar de vloer is lava blijft leuk! Lukt het je niet om in de juiste mood te komen? Dan is het een leuke activiteit voor de thuis-vrijmibo! Wie gaat er bij jullie thuis winnen?

Tip 3. Selfie-speurtocht

Dit kan in of rondom het huis .. geef je kind / partner een beschrijving van selfies die hij/zij moet maken. Wanneer alle selfies gemaakt zijn kan het kijken en genieten beginnen! Denk aan een leuke foto met jullie huisdier, bloemen die in bloei staan of met een vergeten item in jullie huis

Tip 4. Oud hollandsche spellen

Weet je nog .. vroeger die spelletjes die je tijdens een kinderfeestje deed? Koekhappen, snoephappen, spijkerpoepen. Nu je ouder bent, zijn die spellen nog uitdagender geworden! Leuk om die goede oude tijd eens opnieuw te beleven.

Tip 5. Opzoek naar dieren

Dit kun je lekker vanaf de luie bank doen. Lekker op safari in Beekse Bergen (Via YouTube) , een les van Freek Vonk of neem eens een kijkje in een (andere) dierentuin.

Autosafari vanaf de bank

Tip 6. In de tuin bezig

Klinkt misschien wat saai.. maar hoe leuk is het om de tuin netjes te maken. Planten een nieuwe plek te geven. En vergeet niet dat sommige planten het binnen ook goed doen. Wanneer je dit met je klein kroost doet, kan hij/zij zijn eigen bakje met planten maken. Doe je het zelf? Dan kun je eindelijk al die extra potjes die je hebt eens vullen!

Tip 7. Lego

Lego is weer helemaal terug van weggeweest.. of misschien is het nooit weg geweest. Mijn ouders zijn druk bezig met het sorteren (en daardoor dus bouwen) van al onze vroegere lego bouwwerken. Er is een programma op TV over lego bouwwerken. Wil je ook mee doen met leuke uitdagingen? Young Engineers uit Rotterdam plaatst elke dag een nieuwe uitdaging online!

Tip 8. Knutselen

Knutselen is altijd leuk. Voor de kinderen kunnen ze hun creativiteit er in kwijt, maar als volwassene kan het zelfs praktisch zijn. Zo kun je met vilt vakjes in je la maken, zodat je al jouw shirts, sokken of wat je wilt elk in een apart vakje wilt hebben. Helemaal netjes, zoals alleen Marie Kondo dit alleen kan!

Tip 9. TikTok

Maak een leuk (en grappig) filmpje om naar de familie te sturen. Tip! Gebruik hiervoor TikTok. Met dit programma kun je gemakkelijk super leuke filmpjes maken. Zo houd je ook nog op een leuke manier contact met elkaar.

Tip 10. Tijdcapsule

Maak een tijdcapsule. Stop dingen in een (dichte) doos of ander iets waar je spullen in kunt doen. Bedenk goed wat je er in wilt doen, want over 5, 10 of meer jaren gaat de capsule weer open! En bedenk ook of je de capsule zelf weer wilt open maken of dat je wilt dat iemand anders het doet. Sluit af met een (gezamenlijke) brief en verstoppen maar! Vergeet natuurlijk niet waar je de doos verstopt!

Het geheim van een geweldig fotoboek

Ik kwam een artikel tegen over dat je nu ook Disneyland in Amerika via Disney + kunt bekijken. Maar eerlijk is eerlijk, een leeg pretpark bekijken lijkt mij niks. Maar ik kon het niet laten om een foto van mij van vroeger en Toine van vroeger op te zoeken van toen we in Disneyland waren.

Frida vroeger in Disneyland
Toine vroeger in Disneyland

Dit bracht me op het idee om onze fotoboeken eens bij te werken.. of nja eigenlijk maken. Toen ik nog thuis woonde had ik mazzel met mijn ouders. Zij maakten van elk jaar een fotoboek. Maar nu ik al jaren niet meer thuis woon, moet ik er toch echt eens mee beginnen. Het is namelijk zo leuk ( en nostalgisch) om lekker eens foto’s terug te bladeren. Dit is véél leuker dan online wat foto’s doorscrollen!

Het fotoboek geheim

Na alle fotoboeken doorgebladerd te hebben, ben ik achter het geheim gekomen van een mooi fotoboek! Het eerste geheim: Zorg er voor dat de foto’s (enigszins) op chronologische volgorde staan. Dit zorgt er voor dat je de tijd écht weer kunt herbeleven. En zorg er voor dat je een écht fotoboek laat maken of koopt. Het is namelijk doodzonde om een fotoboek er bij te pakken waar alle foto’s aan elkaar plakken.

Het tweede geheim is zorg ervoor dat alle momenten vertegenwoordigd zijn. Ik word helemaal vrolijk van de foto met mijn grootste broer op een terras, met mijn zus in een restaurant of hoe cute mijn broer en ik vroeger samen waren. Twee handen op een buik, net als nu trouwens nog.

Zorg dat alle momenten vertegenwoordigd zijn

Het laatste geheim – en deze vind ik misschien wel wat confronterend – zet er niet alleen maar mooie foto’s in. Niet alle foto’s in het fotoboek hoeven Insta waardig te zijn. Zo kwam ik een foto van Toine en mij tegen op de bank bij mijn ouders, met een lichtgevende haarstrik en Toine met een lichtgevende stropdas. Ik weet nog hoe gezellig die avond was, en hoeveel lol mijn oma had om die stropdas. Ik.. tsja ik sta er met een knalrood hoofd op. Maar het moment wil ik nooit meer vergeten.

Heb jij nog een geheim voor een geweldig fotoboek? Laat het ons weten in de comments!

Lopen met de hond

Iets wat voor corona super simpel was.. maar nu bijna een hindernisbaan lijkt geworden: lekker wandelen met de hond. Overal verschijnen nu mensen die je nog nooit hebt gezien, en andere halve meter afstand houden lijkt (helaas) soms ook te veel gevraagd.

Wij merken dat wij al snel degene zijn die ons aanpassen. Wij lopen wel even naar de overkant.. wij gaan wel half in de bosjes staan. Geen probleem. Maar als je de enige bent die moeite lijkt te doen, dan begin je je op een gegeven moment toch wat te irriteren. En ja.. dat merkt je hond.

Die van ons (een labrador) die gaat allemaal dingen doe die hij niet mag. Super vervelend en het verhoogt het frustratiegehalte nóg meer. Van andere eigenaren horen we dat hun hond gaat trekken – iets wat ze normaal nooit doen – of andere gekke dingen. Dus hier een aantal tips van ons om relaxed met je hond te wandelen.

Tip 1. Zoek een rustig plekje op

Oké dit is een inkopper, maar loop een keer een andere route dan dat je normaal loopt. Misschien met wat minder groen, zodat het minder aantrekkelijk is voor andere wandelaars. Of ga juist naar buiten de bebouwd kom, een industrieterrein.. name it. Er zijn vaak creatieve oplossingen te vinden.

Tip 2. Ander tijdstip

Helaas is onze hond mega punctueel.. maar toch doen we het. Net even wat eerder met de hond lopen, zodat je net wat minder mensen tegenkomt. Of net tijdens etenstijd. Probeer op straat te kijken en uit te vinden wanneer het rustiger is. Dat kan de hindernisbaan alweer halveren en dus de frustratie ook.

Tip 3. Ontspan

Accepteer dat dit een gekke tijd is en accepteer dat wandelen nu populairder is dan ooit tevoren. Het is veel slalommen, in de bosjes staan, maar uiteindelijk doe je het voor je eigen veiligheid. Neemt een ander geen afstand? Dan maar niet, dan ga je gewoon zelf een stukje verder weg staan. Merk je dat je frustratie begint op te lopen? Haal dan even 3 keer diep adem en dan zie je dat het allemaal niet zo erg is.

Tip 4. Ga wat verder van huis

Heb je aan tip 1 niks? Pak dan een keer de auto en ga wat verder weg. Vaak als je net even uit de stad of het dorp rijdt, dan zie je al snel de mensenmassa minder worden. Voordeel, je kunt hier ook veel plekken vinden waar de hond los mag lopen.. Dus kan jouw schat zijn/haar energie ook nog eens kwijt!

Onze favoriete tips: een natuurgebied net buiten de stad, een bos dat mega rustig is.. of wanneer we bij mijn ouders zijn een rondje langs de boerderijen.

Tip 5. Train met je hond

Dit lijkt natuurlijk super irrelevant.. maar zorg dat je hond thuis al wat energie kwijt kan raken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door leuke trainingen met hem/haar te volgen. Of je kunt ze natuurlijk ook zelf verzinnen. Wanneer Sam mega enthousiast is wil hij springen (zie je aan zijn lichaamshouding), maar dit mag hij dan niet. Dus heb ik een leuke training bedacht waarin hij mag springen. Vind hij super leuk en ik ook!

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben. Heb je zelf nou nog leuke of goede tips? Laat het in de comments weten!

Lichtpunt in deze crisis, vannacht een supermaan!

Elk jaar zijn er een aantal supermanen maar de allergrootste supermaan kun je in de nacht van 7 op 8 april aanschouwen! Waarom, omdat de maan vannacht het dichts bij de aarde staat zodat je hem in zijn volle glorie kunt aanschouwen. Je moet dan wel vroeg uit de veren (of laat naar bed) want rond 04:30 is de supermaan het beste te aanschouwen.

De maan lijkt maandag ongeveer 7 procent groter en 14 procent helderder dan normaal!

Bron Weeronline

Gelukkig is de atmosfeer momenteel extra schoon door de vermindering van onder andere het vliegverkeer dus dat zou het nog wel eens extra mooi kunnen maken. Ook het mooie lenteweer zal een positieve invloed hebben op de zichtbaarheid, dus mijn advies is pluk de dag en sta aankomende ochtend lekker vroeg op!

Leuk weetje

Het kan zijn dat je met volle maan onrustiger slaapt dan je gewoonlijk doet. Dit komt omdat de maan zorgt voor eb en vloed en de maan trekt aan het water. Aangezien de mens voor 60% uit water bestaat is dit niet gek.

Even rekken en strekken – 5 tips

Elke dag voor en na het werk heb ik (ineens) de behoefte om wat rek en strekoefeningen te doen. Geen idee waarom, want mijn bureaustoel is véél beter dan die ik op het werk heb.. maar mijn bureau kan ik iets minder goed instellen naar mijn behoeften. Misschien zit ik dus wel niet zo ideaal als ik denk dat ik zit. Maar de behoefte is er, dus ik doe het lekker! Lees hier mijn favoriete oefeningen!

Oefening 1. Down dog

Deze staat absoluut op nummer 1! Ik heb het gevoel dat ik mijn hele lichaam even lekker kan rekken en klaar kan maken voor de dag of juist de werkdag kan afsluiten. Ik merk toch dat ik aan het einde van mijn dag wat minder ‘goed’ in mijn stoel zit, dus voel ik mijn spieren toch wel.

Oefening 2. De hond andersom

Naast down heb je dus ook up. Net zo’n lekkere pose! Het maakt je spieren lekker ‘wakker’. Daarnaast merk ik dat met name deze pose er voor zorgt dat ik gedurende de dag veel beter let op mijn houding. Ik blijf beter rechtop zitten in mijn stoel, waardoor je dat ‘inzakken’ minder hebt. Dus een makkelijke oefening met mega veel resultaat.

Oefening 3. Dangling pose

Ook weer zo’n heerlijke oefening om alle spieren even te ontspannen. Deze doe ik met name na het werk. Hier kon ik geen leuk filmpje bij vinden. Maar het is ook weer een gemakkelijke oefening. Ik zeg altijd: “Google is je beste vriend”.. dus mocht je deze pose niet kennen, gewoon ff Google-en!

Oefening 4. De brug houding

De burg houding of soms ook de ondersteunende brughouding, zorgt er voor dat die spieren in je rug even weer een andere houding aannemen.. want mijn stoel is zowat in mijn rug gegoten na al dat werken (thuis). Sinds de corona-crisis heb ik mijn ‘normale’ baan nog én blog ik.. dus dat betekent heel wat uurtjes extra achter de computer.

Oefening 5. De zijwaartse hoekhouding

Wanneer mijn dag echt kickstart nodig heeft, dan doe ik vijf verschillende houdingen. Ik eindig dan met de zijwaartse hoekhouding. Deze oefening zorgt er voor dat ik mijn hele aandacht echt bij het hier en nu heb. Nog even geen stress over wat de dag mij gaat brengen.. maar even ontspannen. Dit vind ik zelf de meest fijne en relaxte manier om mijn dag te beginnen!

Hoe begin jij je (werk)dag graag? Laat het ons weten in de comments!