Corona tip 1: Cursussen

Helaas door het Corona virus zitten nu veel mensen thuis. Een deel hiervan ook ineens zonder werk. Sinds de nieuwe maatregelen bekend zijn gemaakt, kan niet iedereen zijn beroep uitoefenen. Of toch niet… Nederlanders staan bekend om hun flexibiliteit en hun “schouders er onder” mentaliteit. Dus we zouden geen Nederlanders zijn als we niet leuke en goede initiatieven online tegen zouden komen. Dus om de verveling tegen te gaan, delen we graag wat leuke tips. Onze eerste tip: Leuke cursussen!

Zangles

Persoonlijk heb ik altijd al eens goed willen kunnen zingen. Of nja het hoeft niet eens goed te zijn, maar in ieder geval wil ik me er niet meer voor schamen. Wanneer iedereen uit volle borst een oude klassieker mee bléért wil ik ook gewoon mee kunnen doen.

Dus één van mijn doelen in de tijd van weinig kunnen doen of ondernemen, is het acceptabel of misschien wel goed kunnen zingen! Het voordeel voor mij, ik wil niet dat iemand mij hoort zingen, dus ook een zanglerares niet.

Zingen met Leonie

Ik wil echt beginnen bij het begin. Hoe werkt het allemaal? Misschien leer ik hier wel waarom ik prima een instrument kan bespelen, hoor welke tonen ik moet gebruiken, maar ik compleet toondoof lijk wanneer ik begin met ‘zingen’.

Met een beetje geluk van mijn netwerk krijg ik de ultieme tip!!! Zingen met Leonie!

Video 1 – Inzingen

Heerlijk! Zonder schaamte gekke geluiden kunnen maken. Niemand die mij veroordeelt – nja behalve mijn hond en misschien mijn man-. En we beginnen met de toonladders! Leonie legt uit wat we doen en brengt er direct een leuke sfeer in! Binnen de eerste drie minuten heb ik het gevoel dat ik al wat geleerd hebt en zit ik helemaal in de feel good modus!

Nadat mijn man me even gek heeft aangekeken, is hij ook aangestoken door de vrolijkheid van Leonie. Samen op de bank “jaa-en” wij onze stembanden helemaal schoon!

Net voor het eten beginnen we met de articulatie oefening.. jammer genoeg ging dit over pannenkoeken bakken. Dus het was een gevecht tegen de geluiden in onze magen. Maar we zijn nu ingezongen! Direct maar door naar de volgende video.

Video 2 – Stembanden

In deze video legt Leonie geweldig uit hoe de stembanden werken. Leonie neemt je stap voor stap mee in het hele proces, zonder dat zij de zaken overuitlegt. Dit doet ze op een hele leuke en interactieve manier.

Elke dag een video

Morgen komt de derde video van Leonie alweer online. Persoonlijk kan ik niet wachten. Een leuke en leerzame video waar je in leert zingen. Maar wat voor mij misschien nog wel het meest belangrijk is.. is de sfeer die Leonie weet neer te zetten! Ik heb er zin in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *