Hunzefestival – geannuleerd

Praktisch

Gratis toegang
Gratis parkeren bij het bezoekerscentrum
Honden worden, in verband met de aanwezigheid van vee, niet toegelaten.

Openingstijden
juni van 11.00 – 17.00 uur
Adres
Bezoekerscentrum ReitdiepWolddijk 1039738 AD  Noorderhoogebrug (vlakbij de stad Groningen)

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/hunzefestival/

Paddenstoelenfestival

Ontdek de mooiste paddenstoelen
Het landgoed Ennemaborg is beroemd om haar diversiteit aan paddenstoelen.  Meer dan 250 soorten worden hier jaarlijks waargenomen, waaronder soorten als rupsendoder, kostgangersboleet, reuzenzwam  en de kleine maar bijzonder blote billenzwam. Bezoekers kunnen zelf het bos intrekken maar speciale gidsen verzorgen ook excursies naar de mooiste paddenstoelen die op het landgoed te vinden zijn.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/paddenstoelendag/

Theatervoorstelling ‘De Poolse Bruid’

De Poolse BruidEen Poolse vrouw ontkomt op het Groningse platteland aan haar Nederlandse pooiers. Gewond vlucht ze naar de boerderij van een stugge boer. Hij draagt haar naar binnen, geeft haar schone kleren en te eten. Tussen deze twee mensen, eilanden op zichzelf die elkaars taal niet spreken, ontstaat in gebaar en gebroken Nederlands toch een voorzichtig gesprek. Terwijl hij zich zorgen maakt over de toekomst van zijn boerenbedrijf, probeert zij zich een plek in zijn huishouden te veroveren. Ze maakt schoon, kookt en houdt hem gezelschap. Ze leren elkaar steeds beter kennen, er ontstaat een band die langzaam intiemer wordt. Maar de buitenwereld valt niet eeuwig op afstand te houden en het gevaar kruipt langzaam dichterbij.
Klik hier voor meer informatie, speeldata en kaarten voor ‘De Poolse Bruid’ in De Haver. Heb je kaarten voor de voorstelling? Luister dan naar de Inleiding voor Onderweg-podcast van het NNT. In een kwartier hoor je wat je kunt verwachten en krijg je extra context over het onderwerp van de voorstelling.
Op dit moment wordt er hard gewerkt in de rijksmonumentale boerderij De Haver, die sinds 2017 in het bezit van Het Groninger Landschap is. Wil je meer weten over de herstelwerkzaamheden? Klik dan hier.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/theatervoorstelling-de-poolse-bruid/

Waddenfestival – geannuleerd

Waddenfestival in Pieterburen
Helaas is het Waddenfestival 2021 geannuleerd.====
Een gratis toegankelijk festival voor ouders en kinderen, opa’s en oma’s! Een prachtig gezinsuitje met de Waddenkust in de hoofdrol. Een bijzonder natuurgebied waar van alles te zien en te beleven is. Begin met de expositie in ons bezoekerscentrum Waddenkust en kijk met andere ogen naar de kwelders en het wad! In en rond het centrum zijn er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/waddenfestival/

Jubileumeditie Beschermersavond 2021

Feestelijke jubileumeditie Beschermersavond in het Forum Groningen
Onze jaarlijkse Beschermersavond is deze keer op woensdag 10 november. En omdat we 85 jaar bestaan, krijgt deze een feestelijk tintje! We organiseren onze jubileumeditie daarom op een speciale plek: Forum Groningen, in het hart van de stad Groningen. Op het programma staan onder andere beelden uit de nieuwe natuurfilm van Ruben Smit. Na eerdere successen ‘Nieuwe Wildernis’ en ‘Wad’, brengt hij nu de vluchtroute van de grutto in beeld. Ook onze Groninger grutto’s spelen een rol in de natuurfilm. Cameraman Ruurd Jelle van der Leij komt erover vertellen.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/jubileumeditie-beschermersavond-2021/

Natuurwerkdag Leinwijk en Wolfsbarge

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving.
Samen voor Biodiversiteit
Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.
Vrijwilligerswerk
Met de Natuurwerkdag hopen we ook deelnemers te inspireren vaker in de natuur aan de gang te gaan als vrijwilliger. We hebben namelijk al 79.000 actieve en enthousiaste vrijwilligers verspreid over heel Nederland.
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/natuurwerkdag-leinwijk/