Jeugdactiviteit: Knutselmiddag

Vind je het leuk om te knutselen met natuurlijk materiaal?
Dan is dit zeker iets voor jou!
Eerst gaan we op zoek naar bruikbare spullen in het Coendersbos. Terug bij de schuur van de Coendersborg gaan wij lekker creatief aan de gang.
Leef je creativiteit helemaal uit en gebruik de diverse verzamelde materialen voor het maken van figuren, beestjes,  spinnenwebben of maak je eigen creatie !
Natuurlijk is er ook iets te drinken met wat lekkers.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/herfst-knutselmiddag-2/

Levend ganzenbord

Gooi de dobbelsteen en laat zien hoeveel jij weet van de natuur en het landschap. Hoe meer je weet, hoe sneller je gaat. Maar je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben…
Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanwege een beperkt aantal plaatsen, is het nodig om je vooraf op te geven. Alleen de deelnemende kinderen hoeven aangemeld te worden.
 

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/levend-ganzenbord-9/

Op zoek naar bodemdiertjes en kriebelbeestjes

Ben jij niet bang voor spinnen? Kom dan naar het bezoekerscentrum en ga mee op zoek naar spinnen en andere kleine beestjes tussen de struiken of in de bodem.Als je deze beestjes van heel dichtbij bekijkt, zul je zien hoe mooi ze eigenlijk zijn (zelfs als je wel een beetje bang bent).
Aan de hand van een zoekkaart kun je uitzoeken welk beestje je gevonden hebt.
Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanwege een beperkt aantal plaatsen, is het nodig om je vooraf op te geven. Alleen de deelnemende kinderen hoeven aangemeld te worden.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/op-zoek-naar-bodemdiertjes-en-kriebelbeestjes-6/

Rad van natuur

Wat weet jij van de natuur? Wil je dat zelf ontdekken? Geef een slinger aan het rad en de pijl wijst je een natuurlijke opdracht aan.
Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanwege een beperkt aantal plaatsen, is het nodig om je vooraf op te geven. Alleen de deelnemende kinderen hoeven aangemeld te worden.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/rad-van-natuur-8/

Slootjesexcursie in het Midwolderbos

Gewapend met netjes, emmertjes en zoekkaarten, zoeken we een geschikte sloot op. Daar gaan we waterdiertjes vangen en bekijken. Er zijn heel veel soorten te vinden in de sloot. Met de zoekkaart erbij kunnen de diertjes op naam worden gebracht. In nieuwe leslokaal van Het Koetshuis gaan de beestjes onder de microscoop bekijken en nader bestuderen Vanwege de beperkte ruimte en Coronamaatregelen kunnen de meegekomen ouders of begeleiders niet mee in het leslokaal. Zij kunnen zich eventueel in de grote zaal van Het Koetshuis verpozen. De beperkte opgave voor 16 deelnemers geldt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/slootjesexcursie-in-het-midwolda/

Spannende Natuurspeurtocht Coendersborg

Een spannende natuurspeurtocht  voor kinderen van 6 tot 12 jaar met allerlei leuke en spannende opdrachten tijdens een speurtocht in het bos bij de Coendersborg. Het heeft allemaal te maken met de natuur: speuren naar sporen, waterdiertjes, dierengeluiden, paddenstoelen, bloemen en planten; en nog veel meer leuke activiteiten.
Aanmelden verplicht via de website van IVN Westerkwartier e.o., klik hier om je aan te melden
Het is een speurtocht zonder ouders, maar met begeleiders, die alles weten over de natuur. Gelukkig is ook gezorgd voor ouderopvang: zij kunnen een bezoek brengen aan de Coendersborg en aan museum ’t Rieuw.
Als er heel slecht weer voorspeld wordt, zal de activiteit uitgesteld worden. Houd dan dus de website ivn.nl in de gaten.
De speurtocht wordt begeleid door vrijwilligers van IVN Westerkwartier e.o. en Het Groninger Landschap en is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Westerkwartier.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/spannende-natuurspeurtocht-coendersborg/

Struuntocht voor de jeugd

Op deze zondagmiddag gaan we met de kinderen struinen langs de Dollard en door Polder Breebaart.Wat we precies gaan doen besluiten we ter plekke, de natuur staat centraal!In ieder geval zullen we op de kwelder met schepnetjes onderzoeken welke beestjes er allemaal in het slib de geulen aanwezig zijn.
We laten ons verrassen wat er verder in dit mooie gebied te zien en beleven is.
Verzamelen in het Veldlaboratorium  bij Bezoekerscentrum Dollard.
Aanmelden is verplicht!

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/struuntocht-jeugd/

Wat leeft er in de sloot?

Heb jij wel eens een waterschorpioen of een libellelarve gezien?
Voordat het écht herfst wordt, gaan we nog één keer op zoek naar kleine diertjes in de sloot.Met schepnet en emmertje mag je kleine waterbeestjes vangen. Met behulp van een zoekkaart kun je uitzoeken wat je gevangen hebt.
Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanwege een beperkt aantal plaatsen, is het nodig om je vooraf op te geven. Alleen de deelnemende kinderen hoeven aangemeld te worden.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/jeugdactiviteiten/wat-leeft-er-in-de-sloot-5/