De schilder en zijn landschap

Lees verder
In De schilder en zijn landschap neemt Museum Dr8888 je mee door het mooie Friese landschap en door de tijd. We verweven drie tijdlijnen waarmee we (de kijk op) het Friese landschap laten zien: die van toen, nu en straks. Welke plekken van Friesland wilden kunstenaars koste wat kost vastleggen, welke invulling geven hedendaagse kunstenaars aan het landschap en wat is de visie op de toekomst?
Met ‘Toen’ tonen we de werken van grote Friese kunstenaars uit onze eigen collectie, zoals Ids Wiersma, Gerrit Benner en de kunstenaars van Yn ‘e Line. Ze geven ons een inkijk in het ongerepte landschap en de grotendeels agrarische samenleving vanaf de jaren 20 tot aan de jaren 60 van de vorige eeuw. Hedendaagse kunstenaars Johan van Aken, Sita Geerling en Jan Snijder geven met hun werk hun visie op het landschap van nu. Maar we kijken ook naar de toekomst. De jonge kunstenaar Emil Borchert laat zich zien met KORAL, een installatie over de kwetsbaarheid van de natuur.
In de tentoonstelling is een bijzondere rol weggelegd voor de werken van Sierd Geertsma, het is dit jaar namelijk de 125ste geboortedag van de kunstenaar. Gelijktijdig met deze expositie is in Stichting Nobilis/Centrum voor Prentkunst in Fochteloo een tentoonstelling te zien met o.a. het grafische werk van Sierd Geertsma.
Lees minder

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/3082324615/de-schilder-en-zijn-landschap

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *