Kunstmarkt Opsterland 2021

Er doen circa 35 kunstenaars mee. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk.  Ook wordt  een beeldentuin ingericht.  Gratis toegang voor publiek. Info: www.cultbee.nl
Het is tijdens de landelijke Open Monumentendag. Daarom is het Lycklamahûs (Rijksmonument) ook geopend van 11 -17 uur voor het bezichtigen van het interieur op de begane grond, o.a. de Trouwzaal met de schilderijen, portretten van de leden van de familie Lycklama à Nijeholt. De St. Historisch Beetsterzwaag organiseert deze dag een wandeling over het Kerkepad West naar het kerkhof in Oud Beets, en u kunt de verrassende tentoonstelling in de tuinen van Lyndenstein Van Lyndens Erfenis in het park tegenover Lyndenstein (van juni tot sept) bezoeken.
Ook de Notariskoepel is open van 11 -17 uur. In de boomgaard achter Hoofdstraat 82. De Notariskoepel werd door de familie Lycklama à Nijeholt gebruikt als prieel.
Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, zijn enkele korte optredens tijdens de Kunstmarkt.
Deelnemende kunstenaars zijn (onder voorbehoud) o.a.: Wim de Boer, Corina Blom, Nel de Boer, Klaas Boschma, Fike Bouma, Jannetta Bron, Anne van Dalen, Krista van Dijk, Gerard Dijkstra, Bruin van der Duim, Gerda Douma, Alea Hakvoort, Louise Hoekstra, Frank Hohl, Georgette Kam, Bé Ketelaar, Klaas Klazema, Natalie de Klijn, Edzard Krol, Eva Kruis, Hannke Luit, Leo Maarleveld, Isabelle Oppel, Museum Opsterland, Anneke Pasman, Joke Plomp, Dineke Prins, Wyke Pronk, Matty van Rumpt, Geert Schuurman, Joke Schepers, Jelly Swart, Margriet van Veen, Jogchum Veenstra, Nynke Venema, Ben Vieberink, Cecyl de Vries, Zi-zz-Art van Carole Witteveen.
I.v.m. de corona-maatregelen volgen wij de aanwijzingen van deze Noodverordening van Friesland: https://www.veiligheidsregiofryslan.nl/coronavirus/noodverordening/
Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” en Stichting KunstPromotie Beetsterzwaag en St. Historisch Beetsterzwaag.
Datum en tijd: Zaterdag 11 sept 2021 – 11:00 uur tot 17:00 uur
Plaats:                  Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag
Parkeren:           – gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag.
Meer info: www.cultbee.nl en www.culturelehoofdstraat.nl

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/1423401275/kunstmarkt-van-kunst-in-opsterland

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *