Oranssi Pazuzu: + Deaf Kids + Sturle Dagsland

Lees verder
De muziek van de Finse koningen van de hypnose, Oranssi Pazuzu, is zowel kleurrijk als donker. Zodoende vernoemde de band zichzelf naar deze demon uit het oude Mesopotamië, maar wel met een twist. Met een combinatie van psychedelische spacerock en black metal verlegt de band grenzen en verkent het haar eigen geest. De band creëert klanklandschappen, die nooit twee keer hetzelfde zijn. Ook het nieuwe studioalbum Mestarin Kynsi is zo’n momentopname. De tracks hebben een rode draad die de band als uitgangspunt neemt, maar daaromheen bewegen de bandleden alle kanten op met hun vintage sounds. Het kan gebeuren dat zelfs die rode draad wordt losgelaten, aldus zanger/gitarist Jun-His. Een liveshow van deze band is zodoende letterlijk een unieke ervaring. “Deze band houdt van het nemen van risico’s. Ik vind dat er te weinig risico’s worden genomen in de muziek. Zeker in de heavy muziek. Die is daar toch voor bedoeld?”. 
Deafkids

Deafkids doet net als de headliner van vanavond aan psychedelische sferen en hypnotiserende ritmes, maar klinkt minder metal en meer tribal. Het zevende album van de band werd uitgebracht op het befaamde label Neurot. Labeleigenaar en Neurosis-gitarist Steve Von TIll is laaiend enthousiast over de band: “I was not prepared for how much I would love this record.” De oplettende luisteraar zal vast een vleugje Neurosis aantreffen in de sound van Deafkids. 

Sturle Dagsland
Opener Sturle Dagsland is een al even kleurrijke act, die een arsenaal aan instrumenten en elektronisch inzet om expressieve en progressieve soundscapes te maken. Sturle voegt daar verscheurend geschreeuw, engelenzang en alles daar tussenin aan toe. Ook de video’s zijn de moeite waard. In februari 2021 bracht hij zijn eerste album uit dus we zullen ongetwijfeld nog meer van hem gaan horen.
Lees minder

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/3286433490/oranssi-pazuzu-deaf-kids-sturle-dagsland

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *