Oude ambachtendag

Oude ambachtendag en meer!
Harkema – Op zaterdag 4 september a.s. van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden op het terrein van Openluchtmuseum en themapark De Spitkeet in Harkema kennismaken met oude ambachten.
Kijk, leer en ontdek alles over oude ambachten zoals de poppendokter, eendenkorfvlechter, heideboenders maken, de klompenmaker, spinnen van vlas en linnen weven, koolzaad-oliemolen en korenwaaier, klokkenmaker, handboekbinderij, miniaturen breien, haken en borduren, diverse glasateliers en nog veel meer. Zij leggen met veel enthousiasme en plezier u de fijne kneepjes van hun bijzondere vak aan u uit!
Naast al de oude ambachten is het ook een gezellige markt met verkoop van brocante artikelen, spek en worst, eigengemaakte honing, verkoop van appels en peren uit onze eigen Fruithof, meelproducten van de Feanster Moune, en verkoop van eigen gemaakte jam. In één van de vele kramen wordt Fries aardewerk getoond, is er oud gereedschap te bewonderen, en geeft Stichting Oud-Achtkarspelen informatie over de rijke historie van deze omgeving en onze mooie gemeente. Rondom de pingo zijn oude tractoren en een Opel Blitzen te bewonderen en is er een demonstraties van een mini pakjepers. Tevens is er een toertocht van oude tractoren.
Natuurlijk kan ook het Openluchtmuseum verkend worden. In de diverse arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd. In de huisjes wordt men getrakteerd op bruine bonensoep en roggebrood met kaantjes. In de Mallemolen is de tentoonstelling ‘Frijdom wie de heechste wet’ (‘Vrijheid was de hoogste wet’) te zien. Als u het wilt? Zet tegen een kleine vergoeding een professionele fotograaf u op de foto in kleding van vroeger. Voor de jeugd is er ook van alles te doen, leuke spelletjes van vroeger, de speeltuin en een leuke workshops bij de dames van creatief JAS. Verder zullen deze dag aanwezig zijn leden van de handboogschutters vereniging het Fryske Wâld uit Surhuisterveen. Zij geven een demonstratie, maar je mag het tegen een kleine vergoeding ook zelf gaan proberen.
En natuurlijk klinkt de hele dag vrolijke muziek op het park. Zo zijn er verspreid over het gehele terrein optredens van vele harmonicaspelers. Op het overdekte terras kan men onder genot van een hapje of drankje genieten van de muzikale klanken en het uitzicht op het park. Pannenkoeken met spek zijn verkrijgbaar in de speciale tent op het park. De dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur worden afgesloten met het boerenboelgoed, waarop heel veel oude spulletjes kan worden geboden.
Het beloofd een hele bijzondere dag te worden wat u zeker niet mag missen!
Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website of onze facebookpagina. In de aanloop naar deze dag, zullen wij u daarop meer, en uitgebreider gaan informeren over de diverse ambachten.
Uiteraard houden wij ook deze dag, rekening met de dan geldende richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld.

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/1217766992/even-er-op-uit

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *