Paul Haenen

Op maandag 11 oktober komt Paul Haenen naar Badmeester Keimpe in Balk voor zowel een (lunch)voorstelling en een (diner)voorstelling.
Paul Haenen (1946) is een Nederlands komiek, cabaretier, acteur, stemacteur, toneelschrijver, programmamaker en presentator, die bekendheid verwierf met zijn theatershows, zoals Smakelijke voortzetting en televisieprogramma’s, zoals Haenen voor de Nacht.
Televisie

Haenen maakte in 1974 voor de KRO-televisie een serie programma’s met ongelofelijke verhalen, verteld door mensen, die ze – onwaarschijnlijk, maar waar – hadden meegemaakt. De show heette Waar Gebeurd en was een grote hit.
Haenen maakt veelvuldig gebruik van typetjes, onder wie Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Tevens is hij al sinds 1976 de stem van Bert van Bert en Ernie en Grover uit Sesamstraat.
Voor de VPRO maakte Haenen vanaf het einde van de jaren ’80 tot 1997 reeksen programma’s onder verschillende namen, waaronder Dolmans Doel (1994), Dolmans Vrolijke Vrijdag (1995, eenmalig omgedoopt tot Dolmans Denderende Donderdag toen de uitzending vanwege het 70-jarig bestaan van de VARA op donderdag werd uitgezonden), Haenen voor de Nacht (1996) en Margreet Dolman brengt evenwicht (1997).
In het seizoen ’97/’98 was Margreet Dolman te zien in gezelschap van de rijken der aarde in het programma “Margreet Dolman onder de Rijken”. Een jaar later verhuisde Haenen met de hele aanhang naar Net5 en verzorgde 1 seizoen het programma Haenen voor 11. Dit was de laatste serie programma’s in de stijl die televisiekijkend Nederland van hem gewend is.
In het seizoen 2000/2001 keerde Haenen terug bij de VPRO en presenteerde in duo-presentatie met Hanneke Groenteman het geflopte HH Zondag, een praatprogramma. Het ontbreken van succes werd geweten aan het feit dat Haenen het sterkst is tijdens improvisatie terwijl Groenteman juist prefereert dat een programma een duidelijk draaiboek heeft, waaraan men zich houdt.
Haenen was een paar jaar later nog op RTV Noord-Holland als Margreet Dolman te zien.
Momenteel werkt Haenen aan zijn nieuwste project: de Margreet-DVD. Dit vervangt zijn tijdschrift Mens & Gevoelens sinds eind 2006. Iedere twee maanden verschijnt een DVD, waarop telkens terugkerende onderdelen staan, zoals een gesprek tussen Emmy en Raldy Kapoek (oude opnames, eerder gebruikt voor de televisieshows bij de VPRO en Net5) en “Margreet belt”, waarin Dolman belt naar schrijvers, journalisten, artiesten en andere mensen die om een bepaalde reden vaak op een plek ver van Amsterdam met iets interessants bezig zijn, waarover bericht wordt. Ook is er regelmatig een preek van Dominee Gremdaat te zien op de DVD, of een rondreis of stedenbezoek.
Sinds oktober 2008 is Paul Haenen weer te zien op televisie/internet met ‘Margreet Dolman zoekt schoonheid’ (bij Cultura).

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/1113288058/paul-haenen

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *