piano – orgelconcert Welmoed Poelstra en Borna Simic

Lees verder
Welmoed Poelstra (2000) is op 10-jarige leeftijd begonnen met pianoles bij Harry Maring. Vanaf 2013 maakte ze deel uit van de talentenklas van Frans Douwe Slot in Heerenveen. Welmoed behaalde in 2014 tijdens de Regiofinale van het Prinses Christina Concours in Groningen een eerste prijs. Twee jaar later nam ze deel aan het Internationaler Musiksommer Campus Cleve in Duitsland. Als duo met Nynke Dijkstra won ze in 2018 opnieuw de regio finale van het Prinses Christina Concours te Groningen. Als soliste stond Welmoed in datzelfde jaar in de nationale finale te Den Haag. Daarnaast ontving ze tijdens het Peter de Grote Festival 2018 de Labberté-Hoedemaker prijs. Tevens nam zij dat najaar deel aan het International Piano Competition for Young Musicians in Enschede. Zowel tijdens de VII International Music Competition, “Heirs of Orpheus” in Bulgarije als de International Music Festival-Competition “Stars at Tenerife” 2019 won ze eerste prijzen. Aansluitend aan deze concoursen studeerde Welmoed twee maanden bij Tamara Poddubnaya in New York. Verder volgde ze onder andere masterclasses bij Jan Wijn, Klára Würtz en Marietta Petkova. Dit schooljaar is Welmoed begonnen met haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze les krijgt van Frank Peters
Borna Leon Simic (2006), Leeuwarden, was 12 jaar toen hij begon met pianoles.
Vanaf maart 2018 volgde hij pianolessen bij muziekschool ,, It Heechste,, in Franeker.
Hij behaalde in maart 2019 tijdens de derde editie Jeugd-orgel concours in de Bron in Assen de eerste jury prijs en de publiek prijs.
Vanaf september 2019 volgt Borna piano- en orgellessen bij de Musicus piano- en orgeldocent Jochem Schuurman. Oktober 2019 heeft hij deelgenomen aan de Internationale SGO Orgel concours in Nieuwe kerk in Groningen.
Op 8 februari 2020 deed hij mee aan het Prinses Christina Concours in Groningen waarvoor hij een eervolle vermelding kreeg. In maart 2021 heeft hij de Publieksprijs Prinses Christina Concours gewonnen en de Aanmoedigingsprijs.
Entree €10,- voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Met in inachtneming van de RIVM-richtlijnen, voor nadere informatie zie www.groatekerk.nl !
Opgave:Verplicht reserveren via [email protected] vol=vol ( i.v.m. toegestane aantal zitplaatsen) of op telefoonnr. 0518-491792

Lees minder

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/4251483433/piano-orgelconcert-welmoed-poelstra-en-borna-simic

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *