Ryszard Bolechowski exposeert tekeningen

Ryszard Bolechowski exposeert ‘slow art’ in yogastudio.
Liefhebbers van tekenkunst kunnen van 17 t/m 31 juli hun hart ophalen bij Studio 145 aan het Noordvliet. Deze locatie voor yogalessen wordt tijdelijk ingericht als expositieruimte voor tekeningen van Ryszard Bolechowski. Rode draad in zijn werk is het maakproces: alle stukken zijn met toewijding, geduld en precisie getekend. Met deze solo-expositie treedt Bolechowski na tien jaar voor het eerst weer met zoveel eigen werk naar buiten. De Leeuwarder kunstenaar – vooral bekend van zijn schilderingen op panelen – werkte afgelopen decennium bewust in de luwte en herontdekte zijn liefde voor het tekenen. Aandacht en geduld Bolechowski tekende in zijn ‘stille jaren…

Lees verder
Ryszard Bolechowski exposeert ‘slow art’ in yogastudio.
Liefhebbers van tekenkunst kunnen van 17 t/m 31 juli hun hart ophalen bij Studio 145 aan het Noordvliet. Deze locatie voor yogalessen wordt tijdelijk ingericht als expositieruimte voor tekeningen van Ryszard Bolechowski. Rode draad in zijn werk is het maakproces: alle stukken zijn met toewijding, geduld en precisie getekend. Met deze solo-expositie treedt Bolechowski na tien jaar voor het eerst weer met zoveel eigen werk naar buiten. De Leeuwarder kunstenaar – vooral bekend van zijn schilderingen op panelen – werkte afgelopen decennium bewust in de luwte en herontdekte zijn liefde voor het tekenen. Aandacht en geduld Bolechowski tekende in zijn ‘stille jaren’ mensen, portretten en landschappen op basis van beelden die hem prikkelen. Voor de kunstenaar zelf gaat het niet zozeer om fotografische gelijkenis; het werk is voor hem geslaagd als er emotie en gevoel in zit. Opvallend zijn de detaillering en precisie in het werk, maar ook de grootte van de tekeningen, soms tot bijna twee meter hoogte. Studio 145 Het tekenen gebeurt bij Bolechowski vanuit stilte en bewust waarnemen, thema’s die goed passen bij Studio 145. Het voormalige pakhuis aan het Noordvliet is – eveneens met toewijding en precisie – verbouwd door de kunstenaar en zijn partner, die er beide al tien jaar yogalessen geven. Het stel realiseerde zich dat de nieuwe serie tekeningen een vorm van ‘slow art’ is die goed past bij de yogastudio. Het pand wordt daarom tijdelijk ingericht voor Bolechowski’s solo-expositie. Liefhebbers die zijn eerdere werk kennen van galeries en beurzen, zullen opkijken van de stijlverandering.
Openingstijden Zaterdag 17 t/m 31 juli dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Wie liever in de avonduren komt, kan in die periode terecht van maandag t/m donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur. De kunstenaar is zelf aanwezig.
Lees minder

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/1655369336/ryszard-bolechowski-exposeert-tekeningen

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *