Sunset cruise op de Friese meren

Na een intensieve (werk)dag lekker uitwaaien en ontspannen? Of gezellig een avondje er op uit? Dat kan! Want Sail Events Friesland organiseert ieder jaar van april tot en met augustus elke vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 de Sunset cruise op de Friese meren!
Zeilen en varen op de Lemsteraak van Sail Events Friesland is een prachtige watersportervaring. Geen avond is gelijk op de “Blaauwe Walvisch”, dat maakt de Sunset cruise iedere keer weer spannend wat de zeiltocht zal gaan brengen. Het seizoen, de wind, de temperatuur, het aantal zonuren en de locatie maken dat iedere keer weer in andere omstandigheden gevaren wordt. Dit maakt de Sunset cruise uniek voor dat moment!
Alles wat er die avond aan boord gebeurt bepaald zeker niet alleen de schipper. Wilt u uitleg over hoe er gezeild wordt met een Lemsteraak, is er de behoefte om zelf actief mee te doen aan de boothandeling, dan kan dat! We maken iedereen die aan boord komt een klein beetje wegwijs in de wereld van het zeilen op een prachtig groot zeiljacht. Sail Events Friesland laat iedereen die het wil ook de vrijheid om te relaxen op het prachtige luxueuze schip de “Blaauwe Walvisch”. Alles wordt bedient door schipper en bemanning zelf. Kortom, helpen en meedoen mag maar hoeft zeker niet.
De kuip van het schip is groot dat maakt dat er makkelijk 13 mensen ruim kunnen zitten en zich comfortabel kunnen bewegen aan boord. Is het juist een wat koudere dag met misschien wat regen, dan kunt u ook even naar binnen gaan. Daar is een ruime salon voor alle mensen aan boord. De stahoogte is meer dan voldoende, namelijk meer dan 2,30 meter hoogte. De kachel kan aan en het is er dan als snel gezellig en behaaglijk. De “Blaauwe Walvisch” is voor een geslaagde avondtocht dus niet afhankelijk van het weer. Er is beschutting, warmte en gezelligheid in het ruime schip. 
Tijdens het inschepen op de Blaauwe Walvisch, ontvangen wij u om 18.00 uur met vers gemalen koffie, thee en wat lekkers. Na het welkomstwoord van onze schipper gooien we rond 18.15 uur vanuit de haven van het Friese dorpje Woudsend aan de rivier “de Welle” de trossen los en varen we richting de Friese meren. U zult merken dat de natuur helemaal tot rust komt naarmate de avond valt en wij het water voor ons zelf hebben. In de prachtige natuur van Friesland varen wij langs mooie eilandjes waar veel bijzondere flora en fauna voorkomen en gaan hopelijk een mooie zonsondergang tegemoet. We zijn rond 21.00 uur weer terug in de haven van Woudsend waar u met een tevreden gevoel van boord stapt.
Sail Events Friesland biedt tijdens de zeiltocht een uitstekende catering service welke na afloop middels een betaalverzoek betaald kan worden. Ook hebben wij in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Neemt u gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen aan boord, wij denken graag met u mee.
Je kunt hieronder boeken via persoonlijk ticket en dan ben je verzekerd van een prachtige avond en bijzondere ervaring! Kosten zijn €59,-  per persoon. Reserveren is aan te raden, maar als er nog plaatsen beschikbaar zijn, is het ook mogelijk tickets op de avond zelf bij de schipper aan boord te verkrijgen.
Vertrek: 18.00 Verzamelen voor MFC De Driuwpolle aan de haven van Woudsend
Het schip is een half uur voor afvaart voor u geopend.
Tijdsduur: 3 uur
Let op! In verband met het Corona virus zijn er tijdelijk een aantal dingen veranderd:

Iedereen krijgt een eigen zitplaats, zowel in de salon als op het bovendek
Bewaar uw ticket, hier wordt naar gevraagd tijdens het inschepen
Bekijk de spelregels aan boord op onze Corona-pagina
Er wordt alleen gevaren bij voldoende belangstelling en als de weersomstandigheden het toelaten.
Schoeisel: Gympen
Kleding: Windjack

Twijfelt u of heeft u nog vragen? Wij helpen u graag verder!! Bel met: 0623284719 of mail naar: [email protected]

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/1619498371/sunset-cruise-op-de-friese-meren

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *