Theatervoorstelling ‘De Poolse Bruid’

De Poolse BruidEen Poolse vrouw ontkomt op het Groningse platteland aan haar Nederlandse pooiers. Gewond vlucht ze naar de boerderij van een stugge boer. Hij draagt haar naar binnen, geeft haar schone kleren en te eten. Tussen deze twee mensen, eilanden op zichzelf die elkaars taal niet spreken, ontstaat in gebaar en gebroken Nederlands toch een voorzichtig gesprek. Terwijl hij zich zorgen maakt over de toekomst van zijn boerenbedrijf, probeert zij zich een plek in zijn huishouden te veroveren. Ze maakt schoon, kookt en houdt hem gezelschap. Ze leren elkaar steeds beter kennen, er ontstaat een band die langzaam intiemer wordt. Maar de buitenwereld valt niet eeuwig op afstand te houden en het gevaar kruipt langzaam dichterbij.
Klik hier voor meer informatie, speeldata en kaarten voor ‘De Poolse Bruid’ in De Haver. Heb je kaarten voor de voorstelling? Luister dan naar de Inleiding voor Onderweg-podcast van het NNT. In een kwartier hoor je wat je kunt verwachten en krijg je extra context over het onderwerp van de voorstelling.
Op dit moment wordt er hard gewerkt in de rijksmonumentale boerderij De Haver, die sinds 2017 in het bezit van Het Groninger Landschap is. Wil je meer weten over de herstelwerkzaamheden? Klik dan hier.

Officiële bron:
https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/theatervoorstelling-de-poolse-bruid/

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *