Theun de Vriesboekendag met markt en taxaties

Tijdens de Theun de Vriesboekendag organiseert De Schierstins deze keer weer taxaties voor diverse voorwerpen van de prehistorie t/m de 20e eeuw en uiteraard boeken. Deze dag met traditionele boekenmarkt wordt opnieuw gehouden in augustus, namelijk zaterdag de 21e . Hierbij gratis entree!De taxaties zijn van 10.00-15.00 uur door allrounder Lútzen Haak en archeoloog drs. Evert Kramer. De jaarlijkse boekenmarkt is van 10.00-17.00 uur. Bovendien vertellen goede vertellers, Douwe Kootstra en Gerda van der Wijk, beurtelings een of meer mooie verhalen. Bovendien is er muziek van Lucky Clarinets onder leiding van Luc Feikens.Bijzonder deze keer is de tekenwandeltocht van …

Lees verder
Tijdens de Theun de Vriesboekendag organiseert De Schierstins deze keer weer taxaties voor diverse voorwerpen van de prehistorie t/m de 20e eeuw en uiteraard boeken. Deze dag met traditionele boekenmarkt wordt opnieuw gehouden in augustus, namelijk zaterdag de 21e . Hierbij gratis entree!De taxaties zijn van 10.00-15.00 uur door allrounder Lútzen Haak en archeoloog drs. Evert Kramer. De jaarlijkse boekenmarkt is van 10.00-17.00 uur. Bovendien vertellen goede vertellers, Douwe Kootstra en Gerda van der Wijk, beurtelings een of meer mooie verhalen. Bovendien is er muziek van Lucky Clarinets onder leiding van Luc Feikens.Bijzonder deze keer is de tekenwandeltocht van Doet Boersma. Vanaf 9.30 tot 12.00 uur kunnen deelnemers onderweg tekenen onder begeleiding van deze zeer ervaren en kundige beeldend kunstenaar. Opgave bij de Schierstins [email protected] /0511-472937 en bij Keunstakademy Fryslân [email protected] /058-2136542 (eigen materiaal of voor € 7,50 een schetsboek met stevig kaft A5 en materiaalpakket gebruiken). De tekenkuier is hooguit 1,5 km lang; je staat meer stil te tekenen. Zelf licht stoeltje meenemen om op te tekenen.Tegelijkertijd houdt Doet Boersma samen met fotograaf Janna van der Meer een expositie in De Schierstins, onder de titel ´Lân en Tiid´. Doet Boersma toont schilderijen uit de serie ´Fruchtbere Ierde´, Janna van der Meer laat foto´s zien uit het thema ´Fee, Lân en Ferbining´. Kortom, deze tentoonstelling beeldt het cyclische van de natuur uit in verf en fotocollages.
Deze dag is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen verder de volgende exposities bekijken: het historische ‘Het Laatste Friese torenkasteel’ en de Theun de Vrieskeamer. De organisatie van deze dag is in handen van het Vergeet-mij-nietje, het Theun de Vries Genootschap en Stichting De Schierstins.
Lees minder

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/2672015308/theun-de-vriesboekendag-met-markt-en-taxaties

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *