Thuis maar uit: vakantieprogramma Wat een tijd!

Ondanks de lockdown hoef je je deze meivakantie niet te vervelen.Want deze vakantie zijn er in het museum allerlei kinderactiviteiten te doen, rondom het thema ‘Wat een tijd!’ Iedere dag is er een bijzondere activiteit, met een kort filmpje van onze educatoren over een bijzonder object in ons museum en daarna een superleuke doe-opdracht. Simpelweg het voorbeeld namaken, dat is niet de bedoeling. Onze educatoren zien graag wat voor creatieve oplossingen jij verzint!Van maandag 3 mei t/m zaterdag 8 mei verschijnt iedere dag zo rond een uur of 10 een filmpje van onze educatoren Tea en Fenna op onze socials en op onze website. Steeds laten ze een bijzonder object zien uit onze collectie, met natuurlijk het verhaal er achter. Daarna ga je zelf lekker aan de slag met de opdracht van de dag.· Ma 3 …

Lees verder
Ondanks de lockdown hoef je je deze meivakantie niet te vervelen.Want deze vakantie zijn er in het museum allerlei kinderactiviteiten te doen, rondom het thema ‘Wat een tijd!’ Iedere dag is er een bijzondere activiteit, met een kort filmpje van onze educatoren over een bijzonder object in ons museum en daarna een superleuke doe-opdracht. Simpelweg het voorbeeld namaken, dat is niet de bedoeling. Onze educatoren zien graag wat voor creatieve oplossingen jij verzint!Van maandag 3 mei t/m zaterdag 8 mei verschijnt iedere dag zo rond een uur of 10 een filmpje van onze educatoren Tea en Fenna op onze socials en op onze website. Steeds laten ze een bijzonder object zien uit onze collectie, met natuurlijk het verhaal er achter. Daarna ga je zelf lekker aan de slag met de opdracht van de dag.· Ma 3 mei: Thema Friese klokken, wat zijn dat en hoe bewegen ze eigenlijk? Opdracht van de dag: Maak je eigen klok· Di 4 mei: Thema Koffie en thee in oorlogstijd, wat dronken mensen toen? Opdracht van de dag: Maak je eigen (herdenkings)vlinders of -bloemen van koffiefilters (i.v.m. Dodenherdenking).· Wo 5 mei: Thema Van koffiebes tot een kopje koffie. Opdracht van de dag: Schilderen met koffie· Do 6 mei: Thema Servies vroeger en nu. Opdracht van de dag: Maak je eigen servies van zoutdeeg· Vr 7 mei: Thema Romeinse klokcijfers. Opdracht van de dag: Teken je eigen mooie Romeinse cijfers· Za 8 mei: Thema De lekkerste thee (voor je moeder). Opdracht van de dag: Maak een theezakje met een boodschap voor je moeder (i.v.m) Moederdag op zondag 9 mei)
Volg Museum Joure op facebook (www.facebook.com/MuseumJoure) of op instagram (www.instagram.com/museum_joure) en je ziet alle thema’s en doe-opdrachten vanzelf verschijnen.
Lees minder

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/3056581911/thuis-maar-uit-vakantieprogramma-wat-een-tijd

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *