Uit in Huis

Leeuwarden trapt cultuurseizoen feestelijk af met Uit in Huis
Op zondag 5 september trapt Leeuwarden het nieuwe cultuurseizoen af met de derde editie van Uit in Huis. Van 13.00u tot 17.00u zijn meer dan 27 culturele en educatieve organisaties in de binnenstad gratis toegankelijk. Na een moeilijke coronaperiode staat cultureel Leeuwarden te trappelen om een feestelijk inkijkje in het nieuwe aanbod te geven. De komende weken zal het programma van Uit in Huis bekend gemaakt worden via uitinhuis.frl.
Tijdens Uit in Huis wordt het culturele seizoen in Leeuwarden officieel geopend. Alle grote instellingen in Leeuwarden zijn deze dag gratis te bezoeken, ontdek Gif! in het Natuurmuseum, neem een kijkje in je online leven in Dbieb bij The Glass Room of bezoek de Escherkelder van het Princessehof. Neem door de hele stad op meer dan 27 locaties een kijkje bij open ateliers, demonstraties en doe meee met allerlei workshops, een perfect uitje voor de hele familie. Laat je verrassen en loop mee met de Uit in Huis Tours, die om het uur starten vanaf een vaste locatie. Een gids neemt een kleine groep mee naar ateliers buiten de gebaande paden, flitsworkshops en verborgen pareltjes in de binnenstad. Natuurlijk gebeurt alles met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.
Veerkrachtig na coronaDit jaar staat Uit in Huis in het teken van ‘uit huis’. Door de coronamaatregelen was iedereen lange tijd aan huis gebonden. Een restaurantbezoek, theateravondje en dwalen door het museum was er niet bij. De cultuursector heeft zijn bezoekers gemist, blij dat we weer Uit Huis mogen gaan we veerkrachtig het nieuwe seizoen in! Kom daarom zondag 5 september genieten van al het moois wat cultureel Leeuwarden te bieden heeft.
Uit in Huis is een initiatief van de DOLCI-leden (Directeuren Overleg Leeuwarder Culturele Instellingen): Afûk , dbieb, Film in Friesland (Slieker Film, Noordelijk Film Festival, Fries Film en Audio Archief), de Popfabryk, Fries Museum, Fryske Akademy, Historisch Centrum Leeuwarden, Keramiekmuseum Princessehof, Keunstwurk, Kunstkade, Meeuw Jonge Theatermakers, Natuurmuseum Fryslân, Neushoorn, Stadsschouwburg De Harmonie, Tresoar, Tryater, Waddenacademie, LF2028, Landbouwmuseum, Kunstacademie Friesland en VHDG.

Officiële bron:
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/1407638512/uit-in-huis-1

Informatie

Weeknummer
Website
Facebook
Datum -
Extra data
Toelichting
Prijs
Toelichting

Locatie

Item Informatie
Categorieen
Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *