Hobby’s tijdens corona

Omdat we zo min mogelijk het huis uit gaan, doen mijn man en ik steeds meer samen. Maar om je eigen ding en hobby te hebben is ook wel lekker. Dit blogbericht gaat ook meer over dingen die ik leuk vind om te doen. Niet per se gerelateerd aan geslacht .. maar er komt ook nog een tip lijstje van mijn man.

1 Stekken

Ik word heel erg vrolijk van stekken! Planten die binnen staan en in tweeën gedeeld kunnen worden, of uit onze tuin. We zijn twee jaar geleden verhuist naar ons huidige huis en toen hebben we veel nieuwe planten gepoot. Leuk genoeg doet echt bijna alles het super goed in onze tuin, dus met de verhuizing van mijn broer en zijn vriendin was het een mooi moment om hen te verrassen met allemaal leuke plantjes! (Filmpje wat het resultaat uit de whatsappgroep). Daarnaast hebben we ons thuiskantoor ook flink opgeleukt met plantjes. We hebben wat van onze muntplant in huis gehaald en daarnaast ook allerlei lekkere groene plantjes van buiten naar binnen gehaald. Ik kreeg de waarschuwing dat dit waarschijnlijk niet goed zou gaan .. maar tot nu toe leeft alles nog! Dus ik duim maar dat dit ook zo blijft!

2 Kleuren

Kleurboeken voor volwassen.. het was een paar jaar terug al een grote trend. Tijdens deze trend was ik direct mega enthousiast en heb verschillende volwassen kleurboeken in huis gehaald. Hoe groter de kleurplaat hoe beter! Via bol.com heb ik ook een besteld inclusief kleurpotloden. Je ziet echt het verschil tussen goede (merk) potloden en de goedkopere. Dus als je dit leuk vindt, bespaar niet op de potloden!

3 Verven

Een beetje in de lijn van het vorige punt, verven. Wij hebben altijd verf in huis! Ik zal niet zeggen dat ik er goed in ben .. maar leuk is het altijd wel. Zoek maar eens filmpjes op van watermarbeling. Lekker kliederen met wat oude papieren er onder en je krijgt altijd verrassende resultaten!

4 Trucjes voor de hond

Zoals je misschien al in ons vorige blogbericht hebt gelezen houden we van spelen met onze hond. Doordat hij nu minder aandacht krijgt, vind ik het leuk om hem nieuwe trucjes te leren. Dit is ook goed om hem bezig te houden en de aandacht te geven die hij verdient. Aan het einde van de coronacrisis hoop ik een lijst te kunnen delen met alles wat hij geleerd heeft!

5 Dansen!

Ja dansen, gewoon op muziek of meer sportief! In dit bericht heb ik al een tip gegeven, maar gewoon wat gek doen op muziek is zo heerlijk en bevrijdend. Ik heb voor de vrijdagmiddag na het werk altijd mijn lijstje klaar. Een lekker wijntje of theetje er bij, het maakt mij niet uit, als de voetjes maar van de vloer kunnen. Ongegeneerd, lekker door mijn huis!

6 Fotograferen

Fotograferen zorgt er voor dat je anders naar de wereld gaat kijken. Je let meer op de (kleine) mooie dingen. Voor mij zorgt het er voor dat ik meer én bewuster van het moment geniet. Er is altijd op elk moment wel iets moois te zien! Dus al heb je geen professionele camera, pak dan je mobiel en bekijk de wereld eens door je lens.

7 Filmpjes maken

Communiceren via beeld en/of geluid is toch anders dan face to face. Maar het brengt ook leuke aspecten met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld filmpjes opnemen om dagelijkse bezigheden te laten zien of leuker te maken. Met TikTok kun je super leuke video’s maken. Maar wil je voor wat realistischere video’s maken (van jouw leven)? Dan is Perfect Video een geweldige bewerk app. Ik heb zelf de betaalde versie gekocht, waarvoor je een eenmalig bedrag moet betalen.

8 Boeken lezen

Mijn specialiteit is om boeken te lezen op een rustig plekje, zodat ik helemaal kan opgaan in het verhaal. Wanneer ik in een verhaal zit, dan hoor ik niks meer om me heen en zit ik echt in het boek. Wat voor mij werkt, is om een boek uit te kiezen die past bij het moment. Denk aan een boek van Santa Motefoire over een mooi (ei-)land in de zomer, of een boek over Winterberg tijdens de skivakantie!

9 Pimpen/knutselen

Een bloempot die niet (meer) past bij het interieur? Leuk! Ga hem verven. Zo heb ik onze appelgroene bloempotten voorzien van een dikke lik betonverf. Of mix en match decoratie. Zo hebben wij een blad op een standaard van een bloempot gezet. Het geeft je huis uiteindelijk een totaal andere look en je bent niet veel geld kwijt!

10 Tekenen

We hebben er al een blogbericht aan gewijd .. maar iets wat ik in tijden van rust doe -en helaas niet zo goed kan- is tekenen. Ik volg inmiddels trouw de lessen van Donald Duck en ik heb het gevoel dat ik al echt beter aan het worden ben!!

Extra tip

Ik zou eigenlijk een top 10 maken. Maar ik heb toch nog een leuke tip die ik wil delen, namelijk: Wasgij puzzels! We hebben er een aantal gekocht toen we nog in ons vorige huis(je) woonden. Hier hadden we helaas geen ruimte om de puzzels te laten liggen. Dus wanneer het te lang duurde, moesten we het weer opruimen.

Een Wasgij puzzel

Maar nu hebben we de ruimte om hem even weg te leggen, tenminste wanneer we geen zin meer in puzzelen hebben. Bij Wasgij puzzels zie je het voorbeeld niet op de doos, maar zie je een afbeelding met mensen er op. Je maakt de puzzel volgens de perspectief van een van deze mensen. Je weet dus niet wat er uit gaat komen. Hartstikke leuk dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *