Samen spelletjes spelen

Wij zijn spelletjes fan. Bordspellen, denkspellen, online games noem het op en wij spelen het. En wees nu eerlijk, wat is er leuker dan net even slimmer of beter zijn dan jouw partner, broer, zus, vader en/of moeder?

Omdat we niet met zijn allen bij elkaar kunnen zijn, of juist verplicht bij elkaar moeten zijn, hebben we dit blog in tweeën gedeeld. In de digitale spellen die je (op je mobiel) samen kunt spelen en de gezelschapspellen.

Digitale spellen

Mijn voorkeur device is dan toch de mobiel. Je pakt hem er makkelijk bij en speelt zo een aantal potjes tegen elkaar.

Wordfeud

De gouwe ouwe. Inmiddels al weer verdwenen uit ons geheugen, maar de app is nog steeds te downloaden. Dit is toch een van mijn favoriete games, simpel weg omdat mijn ouders en mijn oma dit spel ook spelen. Dus met wat mazzel en natuurlijk een goede woordkennis, kun je samen de mooiste woorden leggen!

Draw something

Dit spel heb ik zo ongelooflijk lang gespeeld! Maak de leukste of juist lelijkste kunstwerken en laat de ander raden wat het is! Heerlijk gieren, lachen en waarschijnlijk zorgt dit voor veel telefoon verkeer! Want niet iedereen kan de bijzondere kunstwerken ontcijferen!

Trivia Crack

Een spel waar ik super slecht in ben, maar toch altijd leuk vind, is Trivia. Na Wordfeud werd dit spel een van de meest gedownloade spellen. Dus inmiddels ook al wat in ons achterhoofd verdwenen. Het is spel is eigenlijk niet gewoon Trivia, maar dan digitaal. Dus het is niet alleen leuk, maar mocht je nu ook weinig werken, dan is het ook wel eens lekker om je hersens te laten kraken!

Minecraft

Maak met elkaar de mooiste werelden. Dit spel heeft 3 modussen.
1. Survival;
2. Jagen en verzamelen;
3. Vrije bouw modus.
Dus voor ieder wat wils en een garantie voor uren lang speel plezier!

Gezelschapsspellen

Als je lekker bij elkaar bent, zijn spellen die je echt met elkaar doet een stuk leuker.. tenminste als je nog niet helemaal zat van elkaar bent. Hier hebben we een top 4 gemaakt van onze persoonlijke favorieten!

Monopoly

Mijn favoriete bordspel is Monopoly .. zoals vast bij veel mensen thuis, werd dit spel veel gespeeld. Niet dat ik uitgespeeld ben, maar ik ben ook super benieuwd naar de valsspeel editie. Want ik ken wel een paar valsspelers.. Dan is het toch leuker om met hen te spelen wanneer het mag en je het kunt verwachten!

Kolonisten van Catan

KvC blijft leuk, al vind ik het een stuk minder leuk om met zijn tweeën te spelen. Hiervoor hebben ze nu een kaartspel. Het kaartspel is ook leuk om even snel te spelen. En het allerleukste, ik win altijd van mijn man! Het lijkt erg op het bordspel, alleen zie je iets minder goed wat de ander van plan is. Opletten dus!

Blackstories

Als je houd van samenwerken of lachen (kies dan de funny death edition), dan is dit spel een echte aanrader. Tijdens dit spel moet je raden hoe iemand tot zijn dood is gekomen. Spoiler: in de christmas edition gaat het niet altijd om een mens. Wij spelen het spel vaak met zijn tweeën, ondanks dat het bedoeld is om te spelen met een groep. Het is een super leuk spel waarbij je eigenlijk niet wilt stoppen!

What do you meme / Cards against humanity

Deze combineer ik even. Het zijn beiden spellen waarbij je kaarten met elkaar moet combineren. De gene met de beste/leukste combinatie wint. Ondanks dat de spellen net wat een andere insteek hebben, lijkt en voelt het erg het zelfde aan. Bij beiden lig je binnen no time gierend op de grond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *